GETTING MY ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU TO WORK

Getting My istiridye mantar tohumu To Work

Getting My istiridye mantar tohumu To Work

Blog Article

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

mantarın beslenmesi diğer bitkilerden çok farklıdır. Mantarlar kendileri için gerekli besin maddelerini bulunduğu ortamdan hazır olarak sağlamak zorundadırlar.

Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Typical oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. 18-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fileırçası gardenımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.

Siparişiniz ile birlikte dimension gardenımcı olması için mantar ekimi ve yetiştirilmesi hakında bilgiler bulunan bir ekim klavuzu gönderiyoruz. Mantar yetiştiriciliği hakında Helloç bir şey bilmeyen…

Mantarların gelişmeyi sevdiği yağmur veya nemli koşulları simüle ederek alt tabakanızı her gün nemlendirmek için temiz su içeren bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

Mantarı tek başına değil de somon gibi farklı bir protein ve omega three kaynağıyla birlikte değerlendirmek isterseniz, "İstiridye mantarlarını farklı olarak nasıl değerlendirebilirim?" diye düşünüyorsanız bu değişik ve besleyici yemeği ilk fırsatta denemelisiniz.

Toplanma mevsimi genel olarak İlkbahar check here ve Sonbahar aylarıdır. Ancak uygun nem ve sıcaklık değerleri oluşursa yılın her mevsimi bulunabilir.

İstedik ki bu kez onu az bilinen yönleriyle masaya yatıralım, kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir, kuzu göbeği mantarının bakımı nasıl yapılır bir bir öğrenelim.

You'll be able to email the website operator to let them know you have been blocked. Be sure to involve That which you ended up doing when this web site arrived up as well as the Cloudflare Ray ID discovered at the bottom of this web page.

Bu nedenle, bu bilgilere dayanarak mantar toplamayın, doğal ortamda mantarlar birbirlerine benzetilebilir ve zehirli olanları ayırt etmek zor olabilir bu yüzden uzman kişiler toplamalıdır..

İstiridye mantarlarınızın yüksek oranda meyve vermesi için theşağıdaki koşullara ihtiyacınız olacak.

Klima teknik detaylarını incelediğinizde klimaların en düşük 18 derece sıcaklığa kadar inebildiğini görebilirsiniz. İstiridye mantarı üretiminde sıcaklık kesinlikle profesyonel soğutma sistemleri ile ayarlanmalıdır.

Alt tabakanızı hazırlamak, kurulumun en kritik aşamasıdır ve yanlış bir uygulama sebebiyle yeniden başlamanız gerebilir.

Kırmızıdan sarıya çalan rengi ile kendine has bir renk geçişi olan bu mantar, hoş kokan bir tada sahiptir.

Report this page